Har du redan ett ID?

Logga in till Brf Veken 1 - tryggt och säkert

Har du inget ID?

Skapa inloggning till Brf Veken 1 - enkelt och gratis

Vad är det här?

Denna sida är ansluten till och drivs med hjälp av Socinets plattform.
När du har ett Socinet ID kan du använda det på alla Socinet-anslutna sidor. Läs merSenast uppdaterad: 2024-06-03

Borra i badrumsväggen

Vid stambytet i fastigheten 2004 valdes dolda vattenledningar i badrummet vilket ger ett snyggt och rent intryck. Nackdelen är att rören är svårare att lokalisera vid borrning. Man kan dock utgå ifrån att inte borra i den slits som är lodrätt ovanför inspektionsluckan. Kakelplattor kan dessutom lätt spricka om man borrar i dem, vilket kan leda till fukt- och mögelskador.

Föreningen har haft vattenskada som orsakats av en skruv, som skruvats i en vattenledning och efter 6 år när skruven rostat sönder var vattengenomträngningen ett faktum. Att borra i våtutrymmet är därför inget som rekommenderas. Använd därför gärna sugproppar för att fästa exempelvis krokar i badrummet. 

Ska du ändå borra i badrumsväggen, välj då ett ställe där du inte tror att det finns vattenledningar innanför kaklet. Välj även att sätta borrhålet i fogmassan istället för direkt i kakelplattan. Tryck där efter in pluggen i hålet, och spruta sedan in lite silikon för att förhindra vattengenomträgning. Avsluta med avsett montage innan silikonet torkat.