Har du redan ett ID?

Logga in till Brf Veken 1 - tryggt och säkert

Har du inget ID?

Skapa inloggning till Brf Veken 1 - enkelt och gratis

Vad är det här?

Denna sida är ansluten till och drivs med hjälp av Socinets plattform.
När du har ett Socinet ID kan du använda det på alla Socinet-anslutna sidor. Läs merSenast uppdaterad: 2023-10-23

Toalettstolar som krånglar

Förutsatt att du har kvar den toalettstol som installerades i samband med stambytet, så är din toalettstol från Gustavsberg har modellbeteckningen NORDIC 2340 med ett spolsystem som har modellbeteckning TWICO 2.

För att se förteckning över reservdelar för ovan nämnda produkt, som här kallas NORDIX 23XX, klicka nedan:

Instruktionsfilm som hjälper dig med felsökningen och lämpliga åtgärder för ovan nämnda modell, finner du på följande länk: www.youtube.com/watch?v=KPDa0fZa34U

 

Rinnande toalettstol

Orsaken till en rinnande toalettstol är något av nedanstående:

  • Felet ligger i påfyllningsventilen med följd att vatten rinner över breddavloppet
  • Felet ligger i bottenventiltätningen med följd att vatten rinner ut redan vid små mängder i behållaren

 


 

Vid byte till ny flottörventil

De toalettstolar som installerades vid stambytet har en äldre modell av flottörventil, men den nyare varianten flottörventil passar även i våra toalettstolar. Du får en bra beskrivning om hur du går tillväga för att byta denna, genom att klicka nedan:


 

Underhållsråd från Gustavsberg

Rengör porslinet ofta så får smuts och kalk svårt att bita sig fast. Om det vanliga rengöringsmedlet inte ger önskad effekt kan du använda Apotekets citron- eller vinsyra. Späd ut enligt anvisningarna och applicera vätskan i wc-skålen. Torka/gnugga av den fuktiga ytan och skölj noga.

Ta bort kalkfläckar med vanlig hushållsättika. Späd ut enligt anvisningarna. Om du värmer ättikan så fungerar den ännu bättre. Använd aldrig slipande rengöringsmedel. Det skadar glasyren i längden. Använd inte heller starkt alkaliska, lutbaserade propplösande ämnen som kan vara skadliga för både porslinsytan och miljön.

Gustavsberg har även toalettstolar som har fått en ytbehandling som heter Ceramicplus, det gör det ännu enklare att hålla rent. Dock har inte den serien som installerades vid stambytet fått den ytbehandlingen.