Har du redan ett ID?

Logga in till Brf Veken 1 - tryggt och säkert

Har du inget ID?

Skapa inloggning till Brf Veken 1 - enkelt och gratis

Vad är det här?

Denna sida är ansluten till och drivs med hjälp av Socinets plattform.
När du har ett Socinet ID kan du använda det på alla Socinet-anslutna sidor. Läs merSenast uppdaterad: 2023-02-21

Uppdatering av dina avtal

Vid inflyttning

Elnätsavtal: Det är Ellevio som är nätägare i Stockholm, och du bör kontakta dem senast 5 dagar före tillträdesdag och teckna ett elnätsavtal. Information om hur du går tillväga finns på www.ellevio.se

Elhandelsavtal: Först nä̈r du har tecknat ett elnätsavtal kan du teckna ett elhandelsavtal med det elhandelsföretag du väljer. Tä̈nk på att samma person måste teckna bå̊de elnä̈tsavtal och elhandelsavtal. Om du föredrar att göra ett tillfälligt elhandelsavtal, kan du låta nätföretaget leverera el enligt tillsvidarepris. Då har du rätt att vid senare tillfälle välja ett annat bolag eller en annan abonnemangsform som är fördelaktigare. Du kan se de olika ellverantörerna och jämföra deras priser på www.elskling.se

Hushållsgas: Förutsatt att det finns gasspis i din lägenhet kommer Stockholm Gas att informeras om din flytt av Ellevio i samband med att du tecknar ditt elnätsavtal. Du behöver alltså inte vidta några speciella åtgärder gällande abonnemanget för hushållsgas.

Bredband: Information om hur du går tillväga för att aktivera din bredbandsanslutning hittar du på länken Instruktioner för aktivering.

 

Vid utflyttning

Uppsägning av elnätsavtal måste alltid ske vid flytt. Sker flytten inom området där nätägaren levererar ström, anger du den nya adressen och lägenhetens beteckning så sköter nätägaren flytten. Du kan gå in och göra din flyttanmälan på länken. 

Uppsägning av elhandelsavtal sker på samma sätt som uppsäging av elnätsavtal. Du har ofta möjlighet att medförflytta elhandelsavtalet till kommande adress. Det är dock viktigt att elleverantören informeras om den kommande adressen.

Hushållsgas: Förutsatt att det finns en gasspis i lägenhet kommer Ellevio att meddela Stockholm Gas om din flytt. Ellevio får information om detta i samband med att du säger upp ditt elnätsavtal. Du behöver alltså inte vidta några speciella åtgärder gällande abonnemanget för hushållsgas. 

Bredband & Kabel-TV: Förutsatt att du inte själv har gjort några tilläggsavtal på bredband eller kabel-TV, så finns det inget att säga upp, eftersom det är föreningen och inte lägenhetsinnehavaren som ingått avtalet.

Bostadsrättsförsäkring: Det finns inget att säga upp, eftersom det är föreningen och inte lägenhetsinnehavaren som ingått avtalet.

Autogiro & e-faktura för månadsavgift: Tjänsten upphör automatiskt men det går även bra att själv gå in på internetbanken och avsluta tjänsten.

Föreningen hanterar enbart hela månadsavgifter, dvs om försäljning sker i mitten på månaden får köpare och säljare själva reglera eventuell inbördes skuld.

 


 

Flyttanmälan

När du flyttar måste du anmäla din nya adress till Skatteverket. Det är gratis att göra flyttanmälan hos Skatteverket och du kan läsa mer om hur det går till på deras hemsida: www.skatteverket.se/flyttanmalan

Det är dock att föredra att göra flyttanmälan hos Svensk Adressändring, och då får du automatiskt en anämlningsblankett hemskickad, som ska gå till Skatteverket, vilket innebär att båda parter blir underrättade. Du bör även under en övergångsperiod ha tillfällig eftersändning av post till din nya adress. Du kan göra anmälan om flytt och eftersändning på Svensk Adressändrings hemsida: www.adressandring.se/privatperson