Har du redan ett ID?

Logga in till Brf Veken 1 - tryggt och säkert

Har du inget ID?

Skapa inloggning till Brf Veken 1 - enkelt och gratis

Vad är det här?

Denna sida är ansluten till och drivs med hjälp av Socinets plattform.
När du har ett Socinet ID kan du använda det på alla Socinet-anslutna sidor. Läs merSenast uppdaterad: 2018-11-14

Nycklar

Följande nycklar och följnde antal ska du som boende i fastigheten ha fått vid inflyttning. Har du inte fått det kan du utgå ifrån att de är borttappade eller ick-överlämnade av tidigare lägenhetsinnehavare. 

Typ av nyckel Antal Märkning Beställs hos
Lägenhetsnyckel 3 LGH nr Låssnabben
Tillhållarnyckel (om sådant lås finns) 3   Valfri låssmed
Husnyckel 1 HU Brf Styrelse
Nyckelbricka i plast 2 Axema Brf Styrelse
Postboxnyckel 2 Assa Låssnabben
Bokningsnyckel för tvättstuga 2   Låssnabben
Portnyckel 0   Kan ej beställas

 

Lägenhetsnyckel: Vid förlust eller komplettering av lägenhetsnyckel kontaktar du Låssnabben, som är den enda låssmed som kan tillverka en kopia eftersom nyckeln har ett spärrat tillverkningsnummer. För att kunna göra en nyckelkopia behöver Låssnabben dels ha en originalnyckel och dels ditt 6-siffriga lägenhetsnummer. Kostnaden står du själv för. Medtag legitimation. 

 

Tillhållarnyckel: Om tidigare lägenhetsinnehavare låtit installera ett extralås i lägenhetsdörren, brukar det vanligtvis vara ett tillhållarlås, med 7 eller 9 tillhållare. Om du behöver en nyckelkopia vänder du dig till valfri låssmed. Finns inget extralås sedan tidigare är det fritt fram att beställa ett sådant. Bor du på Åsögatan där lägenhetsdörrarna har glasrutor bör extralåset av säkerhetsskäl vara ett tillhållarlås som öppnas med nyckel från båda sidorna, så att en eventuell tjuv inte lockas av att krossa glaset, sticka in handen och sedan öppna vredet från insidan. 

 

Husnyckel: Vid förlust av den nyckel som går till vind, källare och tvättstuga, och som är märkt HU eller HUS, kontaktar du styrelsen. En kostnad på 270 kr tas ut.

 

Nyckelbricka: Vid förlust av nyckelbricka som går tilll portar, soprum och cykelrum, och som är märkt Axema, kontaktar du styrelsen. När styrelsen har fått in tillräckligt många beställningar, anlitas ett externt företag som gör programeringen. Detta brukar ske ca 2 gånger per år. Vid akuta ärenden får medlemen själv stå för servicekostnaden som annars är gratis. För närvarande finns ingen möjlighet att få tilldelat sig fler nyckelbrickor, därmed är det två stycken per lägenhet som gäller.

 

Postboxnyckel: Vid förlust av nycklar till postbox, kontaktar du styrelsen via e-post. Du får därefter ett nyckelnummer som du tar med dig till Låssnabben, tillsammans med ditt 6-siffriga lägenhetsnummer. Låssnabben tillverkar nya nycklar på din bekostnad.

 

Bokningsnyckel för tvättstuga: Vid förlust av nycklar till bokningscylinder, kontaktar du styrelsen via e-post. Du får därefter ett nyckelnummer som du tar med dig till Låssnabben, tillsammans med ditt 6-siffriga lägenhetsnummer. Låssnabben tillverkar nya nycklar på din bekostnad.

 

Låssnabben AB
Katarina Bangata 51
Hörnet Ringvägen, Stockholm
Tel: 08-642 42 43