Har du redan ett ID?

Logga in till Brf Veken 1 - tryggt och säkert

Har du inget ID?

Skapa inloggning till Brf Veken 1 - enkelt och gratis

Vad är det här?

Denna sida är ansluten till och drivs med hjälp av Socinets plattform.
När du har ett Socinet ID kan du använda det på alla Socinet-anslutna sidor. Läs merSenast uppdaterad: 2017-11-10

Avloppslukt i badrum

Dålig lukt i badrum kan uppstå när avloppssystemet inte är tätslutande.

 

Vattenlåsets förslutning till golvbrunnen

Vattenlåset i golvbrunnen kan ligga snett och sluter därmed inte tätt. Alternativt vattenlåset i golvbrunnen behöver rengöras.

 

Tvättställsrörets förslutning till avloppsröret i golvet

Avloppsröret från tvättstället som alltid har en mindre dimension än avloppsröret i golvet, måste omslutas av ett icke-härdande kitt, förslagsvis Unigum, för att anslutningen ska bli tätslutande. Man använder inte silikon eftersom det härdar. Alternativt vattenlåset i tvättstället behöver rengöras.

 

Toalettstolens förslutning till avloppsröret i golvet

Avloppsröret från toalettstolen har även i detta fall en mindre dimension än avloppsröret i golvet. Vanligtvis är toalettstolen designad så att porslinet omsluter avloppsanslutningen vilket innebär att man inte kommer åt med att täta med ett kitt och därför placeras toalettstolen på en gummimanschett istället. Gummimanschetten har lång livslängd och eventuell dålig lukt orsakas vanligtvis inte på grund av otätheter här. Därmed behöver man bara plocka bort toalettstolen för att inspektera anslutningen om inget annat hjälper. 

 

Tvättmaskinsavloppets förslutning

Samtliga badrumsgolv i fastigheten är förberedda med ett tvättmaskinsavlopp. Oavsett om tvättmaskinsavloppet är igenstängt med en avloppspropp eller om ett erfoderligt vattenlås för tvättmaskiner är anslutet till tvättmaskinsavloppet, kan denna anslutning vara otät. Då rekommenderas även här ett icke-härdande kitt, förslagsvis Unigum, för att komplettera förslutningen kring tvättmaskinsavloppet.

 

Järnia/Järnhörnan på Södermannagatan 44-46, erbjuder ett stort utbud av, samt kunskap kring, avloppsanslutningar utefter era behov.