Har du redan ett ID?

Logga in till Brf Veken 1 - tryggt och säkert

Har du inget ID?

Skapa inloggning till Brf Veken 1 - enkelt och gratis

Vad är det här?

Denna sida är ansluten till och drivs med hjälp av Socinets plattform.
När du har ett Socinet ID kan du använda det på alla Socinet-anslutna sidor. Läs merSenast uppdaterad: 2023-07-14

Innergård & Altaner

Hitta ut

För att komma ut på innergård går man via cykelrummet i Åsögatans trapphus. Det finns tyvärr ingen utgång via Erstagatans trapphus. Den andra utgången till bakgården är boxningslokalens nödutgång.

 

Grillning

Det är tillåtet att grilla på innergården med gas- eller elgrill, på lämpligt avstånd från altanerna. 

 

Altanerna på bakgården

De 6 lägenheterna med markanslutning mot bakgården har samtliga varsin altan. Altanernas utförande har bestämts av styrelsen och föreningen har bekostat byggnationen. Därmed är föreningen ägare och har underhållsansvaret för samtliga altaner.

Berörda lägenheter tecknar ett arrendeavtal med föreningen för att nyttja altanen. 2018 ligger arrendekostnaden på 437 kr per kvm och år, med en årlig uppjustering på 2 %.

Arrendeavtalet och planritningen över bakgåden finns till förfogande här nedan:

Rökning

Rökning är tillåten på altanerna och det går heller inte att reglera i stadgarna då paragrafen skulle bli tandlös, eftersom det inte finns något generellt förbud mot rökning i flerbostadshus. Därmed kan inte en förening förbjuda någon att röka på sin balkong eller uteplats, men någon hänsyn bör dock tas, då alla inte uppskattar rök.

Bostadsrättslagens regler om störningar i boendet eller miljöbalkens regler om olägenhet kan inte heller användas gällande tobaksrök, eftersom utgången av ett rättsfall fastslog att rökande på balkong var tillåtet i rimlig omfattning även om den närmaste grannen blev störd. Det är dessa regler som gäller tillsvidare.